6/30/2013

Military barracks (part 3), Pula, Croatia


In the morning our laundry was still wet and we had time to go for a walk through a nearby forest. There we found piers with rusty bollards and a couple of buildings that looked like some kind of repairing garages. We could also see the buildings on the opposite shore more clearly because now we were closer to them. I found the whole place extremely beautiful.

13 comments:

 1. Aina kun katson teidän kuvia ja luen kertomuksia, niin toinen jalka on jo noissa paikoissa joissa ootte käyny. Suuri kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi! Tosi kiva kuulla :)

   Delete
 2. Nää kuvat on ihan unreal. Karuja ränsistyviä rakennuksia maailman kauneimmissa maisemissa, ja toi missä peilikuva heijastuu merestä. Huh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suurkiitokset monista kommenteista! Varsinkin Suomen paras urbex-blogi -titteli lämmitti mieltä kovasti, sekä ylipäätään tieto, että joku saa meiän tarinoista niin paljon irti! :) Tää paikka on yks mun kaikkien aikojen suosikeista, niin valtava alue ja kaunis luonto joka yrittää niellä rakennuksia kitusiinsa.

   Delete
  2. No saan tietysti. Mä olisin halunnu päästä näihin kuvioihin sisään jo aikaa sitten, mut ei nykyään taida hirveästi jäljellä olla paikkoja.

   Itellä hidasteena on ollut eniten autottomuus eikä omassa kaveripiirissä muita innostuneita oikeestaan oo. Autosta on paljon apua ainakin, jos haluaa Tampereen ulkopuolelle päästä.

   Mä en oo käyny kuin Kolkoksella ja tulitikkutehtaalla :D

   Delete
  3. Meilläkään ei kummallakaan ole autoa, vaan ollaan menty kohteisiin useimmiten julkisilla, liftaten, laina-autolla tai ihan vaan kävellen. Kyllä sitä aina jonkun keinon keksii :D

   Ja kyllä niitä paikkojakin on kun vaan jaksaa etsiä. Koko maaseutu on täynnä autiotupia. Mutta eri asia sitten noi isommat ja vaikuttavammat kohteet kaupungeissa, niitä kai puretaan nykyisin vauhdikkaammin. Uusia kuitenkin tulee jatkuvasti, ei kannata lannistua. Ja siellä Tampereen seudulla on vaikka mitä kohteita, paljon enemmäin kuin esim. Turussa. Ue-foorumilta tai facebookin ue-ryhmistä voi löytää seuraakin, että siitä vaan seikkailemaan :)

   Delete
  4. No juu. Mä oon muutenkin enemmän noitten teollisuushallien ja tehtaitten perään, kun on pitkä historia noista laittomista reiveistä 90-luvulta. On sit jääny mielenkiinto tommoseen.

   Tai olin ainakin aiemmin, itse asiassa tätä blogia luettuani ekaa kertaa oikeesti muutamat autiotalot sai aikaan sellasen wow-efektin.

   Delete
  5. Okei, hauskaa. Laittomat reivit hylätyssä tehtaassa olis kyllä asia joka tarttis saada kokea :D tiedä sit löytyykö sellasia enää, ainakaan suomesta.

   Delete
  6. Voi olla aika hiljasta, mutta Berliinissähän on ihan kunnostettu vanha voimala (Tresor) siihen käyttöön (laillisesti). Se pitäisi joskus päästä kokemaan :)

   Delete
  7. Tää on niin vanha postaus, että voin varmaan suht kivuttomasti suositella Lielahden tehdasalueelle soluttautumista ilman että saan kauhean laittomuuksiin yllyttäjän roolin :D Jos kerran oot Tampereelta ja kiinnostunut tehtaista, niin tuo paikka tarjoaa kyllä mahdollisuuksia vaikka mihin! Tosin täytyy varoittaa että se on tätä nykyä aika tarkoin vartioitu, varovainen siellä saa olla. Itekin oon jääny muutaman kerran rysän päältä kiinni, mut ei ne muuta tee kun heittää pihalle sieltä jos ei aiheuta mitään vahinkoa :)

   Delete
  8. :D

   Mä kun luulin et se alue on tosiaan jo pistetty matalaks tai ainakin suurin osa. Hirveesti ei tuu länsipuolella liikuttua. Vissiin M-realin alueelle ei sitten niitä asuintaloja tuu (ainakaan vielä).

   Delete
  9. On siellä tapahtunut viime aikoina tosi paljon muutoksia, mut oli se ainakin alkukeväästä vielä ihan suht seikkailtavassa kunnossa kun siellä viimeksi käytiin. Varmaan aika viime hetkiä kumminkin nähdä se koko kokonaisuus. Harmittaa toi rakennusvimma, kun se paikka oli niin upea luonnon ja eläimienkin puolesta, ainakin kettuja ja kauriita oon nähnyt siellä ollessa. Toivottavasti ne säästää nuo vanhat upeat rakennukset, mitä täällä blogissa on jossain näkynytkin (esim. siinä hampaittenharjaustarrapostauksessa:D).

   Delete
  10. Kyllä varmasti ainakin ne tiiliset vanhat rakennukset säästetään, varmaan se hienompi puurakennuskin. Olis typerää tuhota jotain sellasta, ellei sitten oo huonossa kunnossa mitä ei ainakaan teidän kuvista ollu aiheen epäillä.

   Delete