6/03/2012

Nursing home (part two), Tampere, Finland


More pictures from the nursing home. And another part from my notes.

"The door was open, so we just walked in. Entrying abandoned places should be always as easy as this time. The nursing home has four floors, or six when two underground floors are included. First two floors were undemolished. Long, white, deserted corridors with uncountable amount of doors to the little rooms were my favourite. And also clocks, all of them had stopped at the same time: 10:25. Most of the belongings had brought away but here and there were lonely outdated wheelchairs, colourful curtains and books. However, there were plenty of furnitures. I could have taken home at least couple of nice coloured chairs and the yellow rocking chair. Walls and windows were covered in icecrystals and there was f-r-e-e-z-i-n-g everywhere.

The two upper floors were half-demolished and the walls were wide open with huge holes. Piles of bricks and endlessly dust. We wondered how they had gotten demolitionmachines there, because along narrow corridors that would have been impossible. On the windowsill was lonely candelabrum, it looked so lost in the middle of the demolitionchaos."

7 comments:

 1. Näyttäis myös samalta rakennukselta tässä, Näsijärvi-maisemasta päätellen, jossa mun pappa vietti viimeiset elinvuotensa.

  Pahoittelen myös kommentointia näin vanhaan postaukseen, mutta tyhmä tyhmä minä löysin koko blogin vasta nyt. En voi antaa tätä itselleni anteeksi, ja oonkin tässä vaiheessa käynyt jokaisen postauksen läpi blogin alusta saakka.

  Ehdottomasti paras urbex-blogi jonka tiedän Suomesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just tälläset kommentit motivoi päivittämään tätä blogia silloinkin, kun muussa elämässä pittää kiirettä, kiitos! :) Voin varmaan kertoakin että tää oli tosiaan Rauhaniemen vanhainkoti, en tiiä mitä sille tätä nykyä kuuluu, mutta tuskin on UE-kohde enää.

   Kertoiko sun pappa koskaan millaista tuolla oli olla, ois mukava kuulla kun ite keksii aina päässään kaikkia tarinoita kohteiden asukkaista? :)

   Delete
  2. Se oli siinä vaiheessa jo kohtuullisen dementoitunu kun sinne joutui, eli ei se kauheasti. Oli tollanen pieni yksityishuone, kapee ja yks sänky ja pöytä mahtu. Mutta oli sentään tosiaan Näsijärvinäkymät.

   Delete
  3. Jeps, ne maisemat ainakin on tosi upeat siinä, että sinänsä hyvin valittu paikka vanhainkodille :) Mulla on useita kuvia just niiden yksityishuoneiden ikkunoista, kun melkein kaikista näkyi jotain kaunista. Se kontrasti suhteellisen koruttoman huoneen ja luontonäkymän välillä oli kiinnostava.

   Delete
  4. Jep. On myös mun lapsuuden maisemia, ne TOASin 70-luvun nyt purku-uhan alla olevat kerrostalot jotka on Rauhaniementien toisella puolella. Asuin pari vuotta ihan skidinä niissä ylimmässä kerroksessa. Oli hyvät maisemat :)

   Delete
  5. Hmm! Pitääpä tarkkailla mitäs niille taloille tapahtuu ja oisko mahdollinen kohde jossain vaiheessa :) Rauhaniemessä on niin kiva käydä vaan iltalenkilläkin ettei oo niin väliksi vaikka ue-mielessä joutuiskin palaamaan tyhjin käsin. Muutenkin kiinnostaa miltä tuo vanhainkotialue näyttää nykyään!

   Delete
  6. Sinisessä talossa asuin :3

   Delete