3/20/2012

Mental asylum (part six), Varsinais-Suomi, Finland


Finally the last pictures from the mental hospital. Yeah, those door placards fascinate me, because they tell about the daily life and people of the asulym. What a nice and interesting place this was.

6 comments:

 1. Mistä sairaalasta nää kuvat on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. UE:n kirjoittamattomien sääntöjen mukaisesti ei viitsitä ihan suoraan sitä täällä kuuluttaa, mutta jos vähän harrastat salapoliisityötä aiempien postauksien avulla ja laitat googlen laulamaan, niin eiköhän arvoitus ratkea 8)

   Delete
 2. Näyttää kovin uudelta ja vielä käytössä olevalta paikalta. Ainakaan kovin vakavia rappeutumia, homevaurioita tai mätänemistä ei ole huomattavissa edes huonekaluissa.. Minuakin alkoi kiinnostaa, mistä paikasta on oikein kyse ja miten ihmeessä pääsitte sinne sisään!? Joitain vuosilukuja olisi ollut myös kiva kuulla; milloin ollut käytössä, milloin lopetettu ja miksi. Saisi vähän kuvaa siitä, millaisten hoitomenetelmien aikaan ko.mesta on ollut aktiivinen. (itse olen aika paljon lukenut mielenterveyshoidon kehityksestä, ja kiinnostaa tietää, onko tämä yksi niitä lobotomia-paikkoja :S) Kiitos teille taas kerran! Bloginne on varmaankin yksi blogimaailman poikkeuksellisimmista!

  ReplyDelete
 3. Paikka on myynnissä tällä hetkellä. En tiedä tarkalleen koska mielisairaalatoiminta on tuossa rakennuksessa lopetettu, luultavasti ei kovin montaa vuotta sitten? Siellä oli jotain pientä harrastustoimintaa vielä osassa rakennusta, mutta muuten ei mittään. Sen verran osaan kertoa, että tuo sairaala on ollut vuodesta 1920 toiminnassa :) Ja siis suurin osa rakennuksista tuolla alueella on edelleen käytössä. Ymmärsin, että tuon meidän kuvaaman rakennuksen käyttö lopetettiin "yleisen rapistuneisuuden" vuoksi. Toivottavasti tää auttoi vähän, tosiaan omatkin tiedot tosi suppeat, mut voin tulla tänne kertomaan jos löydän jotain infoa lisää.
  Sisään päästiin auki unohtuneesta ovesta, pienen kiipeilyn jälkeen. :D
  Ja kiitos paljon, ihanaa kun ihmiset jakaa kiinnostuksen tähän meiän rakkaaseen harrastukseen!

  ReplyDelete
 4. uusi seuraaja ilmoittautuu! selailin yhtenä iltana nukahtamispisteeseen asti näitä kummittelevia kuvia - ihan mahtavaa!

  pääsittekin samantien blogiini tunnustuspalkinnon jakajiksi - käykääpä kurkkaamassa, kun ehditte. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oijoi, ihan mahtavaa kun ihmiset innostuu näistä! :> Tervetuloa vaan seurailemaan ! Ja kiitos kaunis tunnustuksesta :)

   Delete