3/06/2012

Mental asylum (part three), Varsinais-Suomi, Finland


Some more pictures from the weekend trip! I hope you don't get bored with the massive amount of pictures from the same place but this asylum was something we both were sooo excited about.

When we were hitch hiking to the village where the place was, the driver told us stories about the patients of the hospital. One of them was a man who used to wear just one color at the time. He couldn't deviate from the form even a little. So he had to paint his shoes with the same color that his clothes were every time when he changed the color.

Then there was another man that used to hang out in libraries. He was very strict about that the books in the shelves were in the order and line and he used a lot of time to organize them. He couldn't stand the thought of people seeing his face. That's why he carried a paper bag with him and raised it in front of his face if someone tried to look at him. He also used to run around the library shelves when the school kids were bullying him and trying to look him in the eye. It was an endless hunt, said the driver. I wonder where these people are now. Hopefully they are alive and okay.

9 comments:

 1. Jännä fiilis tulee näitä katsoessa. Ja muutenkin pakko kiittää mielenkiintoisesta blogista! Melkein tekis mieli lähteä teidän mukaan :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos kaunis! Jännä fiilis tuolla seikkaillessa olikin, kiva jos ollaan onnistuttu välittämään sitä hiukan tännekin. Tervetuloa vaan mukaan :D

  ReplyDelete
 3. Moikka!
  Käytiin tuolla yksi päivä pyörimässä, muttei menty sisään asti. Aika rohkeesti ootte menneet, oli tosiaan suht kuumottavaa pyöriä tossa ympärillä kun ihmisiä kulkee ohi ja katsoo pahasti, ihme ettei saatu vartijaa perään. Tekään ette vissiin päässeet siihen osaan rakennusta, missä näkyi ikkunasta katsottuna potilastietoja? Kävittekö siinä myös tyhjässä vanhusten psykiatrian rakennuksessa (en viitsi kirjoittaa nimeä tähän..)?

  Tosi mielenkiintoinen kohde, harmittaa ettei itse suoriuduttu sisään asti. Jos teillä on paljon kuvia sisältä, olisi kiva jos voisitte laittaa niitä mulle vaikka s-postilla girlyrituals(ät)gmail.com :) Me vaikutetaan enemmän pk-seudun alueella, mutta tossa huhtikuun alussa olisi tiedossa parin päivän reissu Turkuun, jos tulee mieleen must see -kohteita, laita ihmeessä niitäkin s-postiin.

  Ja tässä vielä meiän kuvasivustoa http://inmemoriam.kuvat.fi/kuvat/

  /tahma

  ReplyDelete
 4. tahma: Moi! En nyt tiedä kummalle tuo kysymys oli tarkoitettu, mutta vastaan nyt kun ilmeisesti luin tän ekana. :)

  Ei me hirveästi kurkittu ikkunoista sisälle kun oltiin ulkona aika kuumottuneita ja koitettiin pitää niin matalaa profiilia kuin suinkin, sen jälkeen kun tajuttiin että tuonne oli mahdollista päästä.. Tosin ehkä vähän epäilyttävää kun joka rakennuksen jokaiselle ovelle menee jalanjäljet siinä lumessa. :-D Oltiin kuitenkin alueella sekä lauantaina että sunnuntaina, ja jälkimmäisenä oli tosi paljon hiljaisempaa. Mä kyllä luulen, että käytiin kyllä rakennuksen kaikissa osissa, mut psykiatrien työhuoneet ja muidenkin huoneiden sisäovia oli lukittu niin järeillä lukoilla, että ei niihin päässyt mitenkään. Ja tuo punatiilinen rakennus oli ainoa johon pääsi sisälle yhden varaston lisäksi, eli ei käyty vanhustenpsykiatrian rakennuksessa. Se oli varmaankin se vanha, hieno kivirakennus? Ovia kyllä kokeiltiin!

  Aaagh, oon pahoillani mut en millään jaksaisi lähetellä kuvia, kun niitä on niin hurja määrä että siihen menisi ikuisuus :-D Mut niitä tulee kyllä tänne vielä lisää. Sähköpostilla voisin kyllä neuvoa että miten tuonne pääsi, jos haluat? Turku on harmi vaan kunnostautunut viime aikoina tosi hyvin noiden hylättyjen rakennusten purkamisessa, kaikki on lähtenyt nenän edestä just kun on innostunut harrastuksesta, enkä oo ite ainakaan vielä törmännyt tällä seudulla mihinkään muuhun kovin mielenkiintoiseen kuin tähän sairaalaan. Kakola tietty olisi, jos sinne pääsisi muuallekkin kuin yhteen aulatilaan..

  Näyttää mielenkiintoiselta teidän kuvat, täytyykin tutustua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasinkin että olitte laittaneet lisää kuvia tänne, jee :) Laita ihmeessä sähköpostia sisäänpääsystä joo! Pitääkin alkaa kyttäämään sitä vanhustenpsyk. rakennusta siis, josko sieltä joskus joku ovi sattuisi aukeamaan :) Ehkä me löydetään Turusta jotain tutkimisen arvosta.

   Delete
  2. Kerro ihmeessä meillekin jos keksitte sisäänpääsyn sinne, näytti käymisen arvoiselta paikalta! :> Ja joo kyllä me tänne blogiin laitetaan kaikki hienoimmat otokset. Yleensä tänne tulee ainakin mun kuvista kaikki vähintäänki näkemisen arvoiset, ne mitä jää arkistoihin piiloon onkin sitten jotain melko turhia. Veikkaan et Jonahi laittaa aika samalla periaatteella :) Pidän peukkuja, että löydätte kivoja Turku-juttuja !

   Delete
  3. Jep, niinhän mäkin kuvia laitan, ei sinne arkistoihin jää piiloon ku heilahtaneet ja samanlaiset otokset mitä toinen on jo ehtiny julkaisemaan :) toivottavasti tosiaan löytyy turustakin jotain! Lähetän nyt sitä sisäänpääsyvinkkiä!

   Delete
 5. "OVI SULJETTU älä yritä avata"
  8-----------------------------D

  Loistava blogi, mielenkiintoisia kuvia 8) ei mulla muuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo toi herätti hilpeyttä meissäkin! Ja pakko tunnustaa et yritin avata, rebel ku oon. :D Kiitoksia kovasti !

   Delete