10/26/2012

Mental hospital (Part 3), Kellokoski, Finland


We found some interesting texts from one room. This is just for our finnish readers because the language is so unique in these that it's impossible to translate. We concluded that a patient of the hospital had written these texts. The same person had also recorded two tapes where he read out his own writings. We are trying to get these recordings here that you can listen them too.

"Hyvinkäällä GL
4-10-1997
Lokakuu
Lauantai

Tänään on lauantaina 4 päivänä lokakuuta vuonna 1997. Suurena komeana miehenä olen komistunut ja hoikistunut. Hyvää terveyttä on aina pakko suojata terveys suojaimilla. Liikunta, kuntoilu ja reippailu on aina tärkeätä. Myös vapaa-aika liikunta on hyvin tärkeä harrastus. Virvoke tauko ainana on 3dl päivä vettä virkistää. Rehellistä normaalia tervettä hyvää mainetta, maineisuutta on aina ihaillen kunjoitettu. Hyvää terveyttä on aina pakko suojata terveys suojaimilla ennalta ehkäisyä ajatellen, tuumaillen sekä mietiskellen virvoke tauko aikana. Niimpä 3dl - 5dl vettä on natittu virkistys piristyi. Päivä vesi on parhainta."


Toinen kirjoitus, jonka sisällössä oli paljon samaa kuin ensimmäisessä (jätin pois identtiset pätkät):

"--- Nimipäivä almanakkaa on hyvä lukea sivu lokakuuta ajatellen, mietiskellen ja tuumaillen päivä vesi 3dl virvoke tauko aikana. --- Aikuisemmilla sivilla on hyviä terveyden suojaamis ohjeita ennalta ehkäisevästi ajatellen sekä toimien oikein."


Oh, and thanks a lot for our reader for advises how to find this hospital! I really enjoyed our visit there.

4 comments:

 1. Nää on niin ihania :D geeällä

  ReplyDelete
 2. no niimpä, jotenki kauheen symppiksiä :D mun suosikki on ehkä toi "ajatellen, tuumaillen sekä mietiskellen" -kohta.

  ReplyDelete
 3. Mä tykkään ehkä eniten terveys suojaimista :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. nojoo, ne on kyllä ihan omaa luokkaansa jo :D

   Delete